Installatie van de Spotler Search (Sooqr) app

Gewijzigd op Mon, 25 Mar 2024 om 08:13 PM

Op deze pagina kan je lezen hoe je de Spotler Search app installeert. Wanneer je vragen hebt over Spotler Search, dan is het mogelijk om een gratis demonstratie te krijgen. Je kan hiervoor zelf een Spotler Search afspraak inplannen.

Inleiding

Om Spotler Search te integreren in je webshop is het benodigd om een aantal stappen op de juiste manier te volgen. Het is namelijk niet mogelijk om je bij Spotler Search aan te melden zonder dat je een product feed hebt welke Spotler Search kan inlezen. Daarom dien je eerst de app te installeren op je webshop, de instellingen goed te zetten in het dashboard van Webshop-koppelingen.nl en daarna jezelf registreren bij Spotler Search. Deze app zorgt voor een aantal belangrijke zaken, namelijk het genereren van een data feed van al je producten en het installeren van het Spotler Search zoek widget in je webshop

Volg de onderstaande stappen om de Spotler Search app te installeren.

1. Installeer de Spotler Search app op je webshop

De eerste stap is om de app op je webshop te installeren. Dit doe je in je webshop onderhoudspanel.

1. Begin allereerst met het inloggen op het Onderhoudspanel van je webwinkel. Daar vindt je in het linker menu de optie ‘App Store’
    CCV Shop App Store
    Figuur 1 - CCV Shop App Store
  2. Zoek in de App Store naar de Spotler Search app en open de app door op de App te klikken
    Zoeken naar de Sooqr app
    Figuur 2 - Zoeken naar de Spotler Search app
  3. In het Spotler Search app scherm klik je op de knop ‘Installeren’ om de app te installeren op jou webwinkel.
  4. Klik in het vervolg scherm op de knop ‘Volgende’ om de rechten te accorderen welke de app nodig heeft. CCV Shop heeft bij de registratie van onze app deze rechten gecontroleerd zodat enkel de benodigde rechten zijn aangevinkt.
  5. De volgende stap is dat je inlogt op het dashboard van webshop-koppelingen.nl. Hiermee koppel je je webwinkel aan een account van webshop-koppelingen.nl. In dit dashboard krijg je belangrijke informatie beschikbaar om de Spotler Search zoek widget op je webwinkel in te stellen.

Indien je nog geen account hebt voor webshop-koppelingen.nl dan kan je je registreren door op de link ‘registeren voor een account’ te klikken.
  6. Indien je succesvol bent ingelogd dan krijg je een bevestiging van installatie te zien.
  7. Sluit na de installatie het scherm af met de ‘Sluiten’ knop.
  8. De app is nu geïnstalleerd. Wat rest is het instellen van de instellingen in zowel het MySooqr dashboard, als ook instellingen in het dashboard van webshop-koppelingen.nl. We beginnen met Hoofdstuk 2 Webshop-koppelingen.nl dashboard.

2. Webshop-koppelingen.nl Dashboard

Wanneer de app geïnstalleerd is dan is het belangrijk om deze voor te bereiden voor Spotler Search, zodat Spotler Search de product feed kan ophalen. Het is daarom goed om eerst de instellingen van deze feed goed te zetten. De instellingen voor de Spotler Search feed kan je instellen in de app. Deze zijn te vinden in je Webshop-koppelingen account.

1. Login op het dashboard van webshop-koppelingen.nl. Je kan dit doen op de volgende pagina: https://webshop-koppelingen.nl/Apps/
    Nadat je bent ingelogd zie je aan de linkerzijde in het menu de Spotler Search app staan
  2. In de rechterzijde van je scherm is een stappenplan welke je dient te volgen. Deze verschillende stappen begeleiden je tijdens de Spotler Search installatie
  3. Stap 1 is een controle stap of je reeds een Spotler Search account hebt aangemaakt. Heb je een Spotler Search account? Ga dan naar stap 4.
    Ben je nog compleet nieuw, vervolg de volgende stap
  4. Bij Stap 2 is het belangrijk dat de productfeed klaargezet wordt voor Spotler Search. Dit doe je door de eerste instellingen te configureren en daarna te klikken op de knop ‘Opslaan en feed genereren’. Op de achtergrond worden éénmaal per 24 uur de producten uit je webwinkel opgehaald en opgeslagen in een product feed. Spotler Search haalt deze feed op, op basis van de Download URL.

De product feed bestaat uit verschillende talen. De beschikbare talen worden opgehaald uit je webwinkel zodra je de app installeert. Deze worden niet automatisch ververst. Indien je andere of nieuwe talen in je webwinkel activeert dien je de Spotler Search app opnieuw te installeren. In CCV Shop kan je zelf eigen talen aanmaken, deze talen worden niet ondersteund in de integratie.
    Aanvullend kan je ervoor kiezen om alleen actieve producten en om alleen producten met voorraad op te nemen in de feed.
  5. Stap 3 is het aanmaken van een Spotler Search account. Aanmelden bij Spotler Search kan het beste door de link te gebruiken, zodat Spotler Search weet dat je een CCV Shop integratie wil aanmelden.
    De aanmelding bij Spotler Search is uitgewerkt in deze handleiding in Hoofdstuk 3.
  6. Zodra het is gelukt om een account aan te maken dien je het Accountnummer te vullen in de integratie.
    Het Spotler Search Accountnummber is te vinden in het MySooqr dashboard, rechtsboven aan op de pagina. Er staat hier een SQ-nummer, gevolgd door je domeinnaam.

Vul per taal je accountnummer in. Laat je een accountnummer leeg in een taal, dan zal voor die taal Spotler Search niet geladen worden op je webshop.
    Indien je wil terugvallen naar je Nederlandse account dan kies je bij de instelling ‘Terugval naar NL accountnummer’ op ‘Ja’. In dit geval wordt op je Engelse webshop de Nederlandse productfeed gebruikt.
  7. Klik op 'Opslaan' om je instellingen op te slaan.
  8. Vervolg daarna de installatie door het widget in je webshop te activeren in Hoofdstuk 4.

Is er iets mis gegaan? Neem dan contact op met de Spotler Search helpdesk om persoonlijke ondersteuning te krijgen.

3. Aanmaken Spotler Search account

1. Om de integratie te kunnen installeren is het vereist om een Spotler Search account te hebben. Aanmelden bij Spotler Search kan op deze pagina: https://signup.sooqr.com/
  2. Stap 1
    Vul je gegevens in

3. Stap 2
    Spotler Search valideert op basis van je Site URL (het domein van je webwinkel) of deze automatisch herkend kan worden. Als dit is gelukt, dan vindt Spotler Search de product datafeed.

Selecteer de gevonden datafeed. Welke de juiste is kan je nagaan in de instellingen uit stap 2 van hoofdstuk 3. Kies als eerste de hoofdtaal van je webwinkel.
  4. Stap 2 alternatief
    Indien Spotler Search de feed niet automatisch kan vinden dan kan je ook kiezen voor het altnatief. Selecteer de optie "I have my own custom data feed" om zelf de productfeed op te geven.
    Vul de Productfeed URL in welke je vindt bij Stap 2 van de Webshop-koppelingen dashboard instellingen pagina. Gebruik het kopieer knopje om de feed te kopiëren.
    Vervolg de stappen daarna.

5. Spotler Search valideert de datafeed

6. Stap 3
    Bij stap 3 dien je op te geven welke informatie waar staat. Spotler Search doet hier al een poging om automatisch velden te mappen uit de feed.

Neem de instellingen over zoals in onderstaande tabel:

Unique identifier

UniqueId

Displayed title

Title

Indexed title

Title

Detail URL

FullUrl

Image URL

FullImageUrl

Price

Price

Normal Price

NormalPrice

Description

Description

7. Klik op ‘Done’. Spotler Search gaat de feed daadwerkelijk inlezen en proberen om ook de filters zo goed mogelijk in te stellen. Je krijgt direct een demo te zien. Klik op ‘start optimizing’ om daadwerkelijk in te loggen op het MySooqr gedeelte.

Zie je in de demo daadwerkelijk producten, vervolg dan deze handleiding bij hoofdstuk 2 stap 6 om je Spotler Search accountnummer in te vullen in je webshop-koppelingen.nl instellingen.

Wanneer het helemaal niet is gelukt om Spotler Search automatisch je feed te laten inlezen, bekijk dan de handleiding voor het handmatig laden van de productfeed in Spotler Search.

4. Spotler Search activeren op webshop

Nadat je bij Hoofdstuk 2 stap 6 het Spotler Search accountnummer hebt ingevuld is het enkel nog nodig om het widget te activeren.

In je webshop-koppelingen.nl account kan je bij Spotler Search - Instellingen bij Stap 6 op ‘Activeer’ klikken om het widget op je webshop te installeren.

Bekijk je webshop en controleer de werking van Spotler Search.

5. Afrondende stappen

Na de installatie van Spotler Search op je webshop, het ingevuld hebben van de feed en het activeren van Spotler Search is het daarna goed om de puntjes op de i te zetten. Volg onderstaande handleidingen om de installatie van Spotler Search verder af te ronden

1. Filters aanmaken
  2. Spotler Search instellingen doorvoeren (artikel nog schrijven)