Sooqr filters maken

Gewijzigd op Sun, 03 Jan 2021 om 04:44 PM

Om optimaal van Sooqr gebruik te maken dien je de filters in te stellen. Deze maken het zoeken krachtig en vele malen beter dan je standaard zoeksysteem van de webwinkel. Bij de registratie kan het zijn dat Sooqr al filters heeft gevonden, maar je kan deze aanpassen met de instellingen hieronder beschreven.

Er zijn twee manieren om filters te maken:

1. Op basis van de CCV Shop functionaliteit genaamd Producteigenschappen (aanbovolen methode)
  2. Door middel van CCV Shop trefwoorden

De beste oplossing is eigenlijk om beide manieren te gebruiken voor de beste combinatie. De producteigenschappen zijn ook zichtbaar voor klanten in de webshop en door middel van de trefwoorden kan je specifiek voor Sooqr extra filters beschikbaar stellen.

1. Product eigenschappen

De aanbevolen manier is op basis van de CCV Shop functionaliteit 'Product eigenschappen'. Dit is een app welke je kan installeren in de App Store van CCV Shop. Hoe je deze eigenschappen precies kan gebruiken wordt uitgelegd in de Product eigenschappen handleiding van CCV Shop zelf.

Voor deze manier van filters aanmaken hoef je verder niet nog acties uit te voeren behalve deze te activeren in Sooqr. Ga naar hoofdstuk 3 om dit te doen.

2. Trefwoorden groepen maken

Nadat je de Sooqr app hebt geïnstalleerd op je webwinkel zal het platform van webshop-koppelingen.nl op de achtergrond de Sooqr product feed gaan maken. Dit proces controleert ook welke trefwoorden je per product hebt ingevuld in je webwinkel. Deze trefwoorden worden ook opgehaald en opgeslagen in het dashboard van webshop-koppelingen.nl Dit wordt gedaan met als doel dat je deze onder een groep kan hangen, waarbij de trefwoorden groep gebruikt kan worden als filter in Sooqr.

Stel je hebt een product (Handshoen met een combinatiekleur van rood en zwart) waar je de trefwoorden ‘Rood’, ‘Zwart’ en ‘XL’ bij hebt gekoppeld. Je dient dan de Kleur en Maat trefwoord groep te maken.

Allereerst dien je trefwoorden op te slaan in CCV Shop. Dit kan je doen bij “Startpunt / Mijn producten / Producten beheren”. Open een product.

Op het tabblad ‘Metadata’ kan je bij het veld ‘Interne trefwoorden’ de trefwoorden per stuk invoeren. Deze worden bij het maken van de Sooqr feed opgehaald en opgeslagen in de koppeling.

Ga in het webshop-koppelingen.nl dashboard naar de Sooqr app. Daaronder vind je de sectie ‘Trefwoorden’.

Geef hier per trefwoord op in welke groep deze moet vallen. Kies de taal waarin deze beschikbaar moet worden in de feed. Klik per trefwoord op de knop ‘Opslaan’ om deze op te slaan. Het achtergrond proces welke de feed bouwt zal de volgende keer trefwoorden gaan groeperen en in de feed meegeven aan Sooqr.

3. Sooqr filters activeren

Ga naar het MySooqr dashboard en login. Vervolgens ga je naar My data => Indexation

Ga daarna naar het tabblad ‘Custom fields’. Hier vindt je onder het veld Keywords verschillende sub velden.

In dit voorbeeld staan de trefwoord groepen ‘Kleur’ en ‘Maat’ in Sooqr. Zet in de kolom ‘Use field’ het veld op YES. De regels met Kleur/Value dien je niet in te schakelen. De volgende keer dat Sooqr de feed verwerkt zullen deze gegevens ook verwerkt worden.

Staan hier nog geen velden onder, dan kan het zijn dat de feed nog niet ververst is. Wacht 24 uur tot de feed opnieuw is verwerkt. Ook kan je groepering van trefwoorden niet goed opgeslagen zijn. Controleer hiervoor de instellingen op je dashboard van webshop-koppelingen.nl.

Vervolgens ga je naar Frontend en daaronder naar Filters

Hier kan je de filters toevoegen uit de lijst met mogelijke gegevens. Vergeet niet alles op te slaan met de knop ‘Save changes’. Staan de Keywords subvelden hier nog niet bij, wacht dan tot Sooqr de feed ververst heeft.