Handmatig productfeed laden in Sooqr

Gewijzigd op Sun, 03 Jan 2021 om 05:39 PM

Inladen product feed in Sooqr

Als het niet gelukt is om automatisch de feed te herkennen in Sooqr, dan is het ook mogelijk om deze handmatig toe te voegen. Deze handleiding beschrijft de daarvoor te nemen stappen.

Open een nieuw browser scherm of een nieuw tabblad in je huidige browser. Login op je My Sooqr account op: https://my.sooqr.com/user/login

Ga naar My Data => My Data Feeds;

Kies de volgende instellingen

Basic options

Feed Type

XML

URL to feed

Plak de download URL uit het webshop-koppelingen.nl dashboard

Username

Leeg laten

Password

Leeg laten

Synchronisation

Sync. Interval

Daily

Preferred hour for synchronisation

Tussen 0 en 6

Preferred minute for synchronisation

Eigen keuze

In Sooqr kan je kiezen om je feed vaker te verversen echter wordt slechts éénmaal per dag de feed ververst. Vaker ophalen en verwerken heeft daarom geen toegevoegde waarde. Is dit voor jou webshop een probleem? Neem dan contact met ons op en beargumenteer waarom dit vaker moet. We gaan dan kijken naar een oplossing.

Klik vervolgens op ‘Add feed’.

Identificatie feed

Nadat de feed is toegevoegd in Sooqr is het nodig om deze te identificeren.

Ga naar My Data => My Data Feeds;

Klik op het i-icoon om de datafeed te identificeren.

Indexatie instellingen

Als de feed correct is geïdentificeerd dan worden de producten ingelezen in Sooqr. Wel moet aan Sooqr verteld worden welke informatie waar staat in de feed, oftewel: welk veld is de product naam, welke is de prijs en welke is de Product deeplink (URL)?

Ga naar My Data => Indexation;

Neem de instellingen over zoals in onderstaande tabel:

Unique identifier

UniqueId

Displayed title

Title

Indexed title

Title

Detail URL

FullUrl

Image URL

FullImageUrl

Price

Price

Normal Price

NormalPrice

Description

Description

Indien je layout problemen ervaart in het zoekscherm van Sooqr dan kan je ervoor kiezen om bij ‘Description’ te kiezen voor de waarde ’DescriptionStripped’. In dit veld wordt HTML gestript waardoor deze de layout van Sooqr niet kapot maakt.

Klik vervolgens op ‘Save changes’.

Ga daarna naar het tabblad ‘Custom fields’. Hier dien je de volgende velden in te schakelen per type field:

Field name

Use field

Use for auto correct

Category 1

YES

YES

Category 2

YES

YES

ContentType

YES

NO

Description

YES

YES

FullImageUrl

NO

NO

FullUrl

NO

NO

Keywords

NO

NO

MPN

YES

NO

NormalPrice

NO

NO

Price

NO

NO

Title

YES

YES

UniqueId

NO

NO

Het is mogelijk dat in deze lijst onder het veld Keywords meerdere sub waarden voorkomen, deze dienen later ingesteld te worden in hoofdstuk 7.