Wat doet de PowerBI app?

Gewijzigd op Tue, 15 Feb 2022 om 10:35 PM

De PowerBI app integreert de CCV Shop met PowerBI. Dit gebeurt d.m.v. een technische integratie naar een (MySQL) database. Op deze database kan PowerBI efficiënt de informatie uit ophalen en indexeren voor snellere overzichten.

Na de installatie van deze app is het nodig om enkele vervolg stappen te zetten:

1. Regel een MySQL database
    Wanneer de MySQL database draait dan is het nodig dat er een login wordt aangemaakt waarmee de app de gegevens kan invoeren. Deze login dient ook rechten te krijgen voor het beheer van de database. Welke rechten precies nodig zijn staat hier: Rechten PowerBI MySQL database.
  2. Regel een PowerBI licentie
    Binnen de abonnementskosten van deze app zit geen PowerBI licentie. Heb je deze nog niet? Bekijk dan de pagina met partners om een partner te vinden welke je op weg kan helpen met de inrichting van PowerBI.

Ontzorging voor PowerBI

Wanneer je niet weet hoe je PowerBI moet instellen, een database moet opzetten? Bekijk dan de pagina met PowerBI partners die je op weg kunnen helpen. Vraag anders naar de mogelijkheden.